https://www.culturaemocionalpublica.com/

Els equips sanitaris que han estat treballant en l’àmbit sanitari durant la Covid-19 són superherois?

Molt s’ha parlat sobre aquest tema, aplaudiments als carrers, però, i ara què?

Ara és un col·lectiu vulnerable perquè estan patint més que mai les conseqüències emocionals de tot aquest temps, sumat a l’estrès i esgotament acumulat.

Aguantant el pes d’una societat plena de pors i il·luminant esperança en molts cors.

Coneixem molt bé l’impacte que tenen aquestes seqüeles emocionals en el rendiment, baixes, tracte conlos pacients i la pèrdua puntual de talent.

 

Mentre Espanya segueix preocupada pels brots de coronavirus i els nous casos que, des que va acabar l’estat d’alarma han crescut un 400%, és el moment d’actuar.

El Ministeri de Sanitat ha començat a emetre informes que no són encoratjadors i que analitzen el contagi entre el personal sanitari. Aquests informes s’han realitzat per la Xarxa Nacional de Vigilància Epidemiològica (RENAU), dependent de l’Institut de Salut Carles III (ISCIII). Dades recollides que mostren una estadística aclaparadora del personal sanitari contagiat per COVID-19.

 

Un personal en l’àmbit de la sanitat que s’enfronta, no només al virus, sinó també a la falta de recursos i ajuda tant emocional com de material.

 

Desbordament de la demana assistencial: Mentre moltes persones acudeixen reclamant atenció sanitària, el personal sanitari també malalta o veu a les seves persones pròximes emmalaltir.

 

El risc d’infecció està sempre latent: L’exposició d’aquest col·lectiu els fa més vulnerables existint un major risc.

 

Equips insuficients i incòmodes: No han tingut equips de protecció i encara en algunes zones existeix aquest hàndicap.

 

Gran estrès (suport i atenció sanitària): Se sotmeten a un estrès màxim, atenent milers de persones, pacients i famílies que demanden atenció continuada. Però per si això fos poc, aquests professionals han de prendre decisions complexes en un breu temps, generant així intensos dilemes morals i culpa.

 

Tots aquests punts generen por, frustració, culpa, esgotament, estrès, ansietat, angoixa… i podríem continuar pensant que són realment superheroïnes? Indubtablement que no, són persones que necessiten tot el nostre suport.

No perdem més temps i posem-nos en acció, perquè sense acció mai hi haurà reacció. Les gerències dels centres de salut necessiten més que mai crear en la seva pròpia cultura corporativa metodologia de cures enfocat al benestar emocional. Posant en el centre i en el nucli tant de la institució, de la seva estructura i de la seva gestió a les persones i als seus equips.

Estudis transversals recents a la Xina indiquen que els equips sanitaris en serveis de salut afectats per COVID-19 presenten altes taxes de símptomes depressius (50,4%), ansiosos (44,6%), insomni (34%), i estrès (72%), mentre que el mateix estudi en població general va mostrar símptomes de depressió (16,5%) i d’ansietat (28,8%).

 

A Cultura Emocional Pública portem més de 20 anys proposant solucions per a un benestar emocional a persones, equips i institucions.

L’objectiu final del nostre projecte és contribuir al benestar emocional personal i comunitari per mitjà de la promoció de la salut emocional de tota la ciutadania, socialitzant l’educació emocional i convertint-la en cultura emocional comunitària i pública.

La nostra metodologia exclusiva genera dins de la cultura corporativa precisament una metodologia de cures i de benestar emocional. Us acompanyem en tot moment, tant en el diagnòstic, disseny i solucions implementant aquestes solucions de manera sostenible i natural. Al costat d’una avaluació contínua de la contribució dels resultats en la sostenibilitat i l’excel·lència professional.

 

NECESSITEM QUE ET CUIDIS PER A CONTINUAR CUIDANT I QUE L’ÚNIC CONTAGI SIGUI LA SALUT.

Serà un plaer ajudar-vos i avançar junts en una nova etapa post-Covid.

Abrir chat
Bon dia,
estem aquí per ajudar-te...
--------
Buenos días,
estamos aquí para ayudarte...