https://www.culturaemocionalpublica.com/

L’etapa escolar és una de les més importants i que més recordem a nivell emocional durant el transcurs de la nostra vida. Durant els anys que som a l’escola passem de la infantesa a l’adolescència, on ens preparem per a la vida adulta i les responsabilitats i maduresa que aquesta comporta.

Precisament perquè ajuda al nostre desenvolupament i defineix part de la nostra personalitat i caràcter, es tracta d’una etapa vital que hem de cuidar en tots els sentits, especialment en l’emocional. I és que el benestar emocional, en definitiva, és una de les principals necessitats dels centres escolars. 

Les escoles han de ser espais segurs, on existeixi una comunicació total i assertiva per part tant d’alumnes com del professorat, i on la salut emocional es cuidi de la mateixa manera que es cuida la salut física.

Des de Cultura Emocional Pública, una consultoria al servei del benestar de les escoles i comunitat escolar amb una llarga trajectòria de més de vint anys d’experiència, implantem aquesta cultura emocional als centres escolars per tal d’aconseguir la seguretat i benestar emocional en la comunitat educativa.

Com es pot millorar el benestar emocional d’una escola?

El primer pas consisteix a detectar els elements que ens indiquen que la cultura emocional del centre escolar és insuficient. Entre aquests, destaquen les conductes de bullying i els problemes de convivència entre alumnes o professorat, un alumnat desmotivat o disruptiu o el malestar emocional per part de l’equip docent.

Per tal de donar la volta a aquests elements negatius, cal implantar un model de cultura emocional en el centre educatiu. 

Com s’implementa la cultura emocional en l’educació?

Resumim la implantació d’aquesta cultura emocional en quatre grans pilars que es treballen de manera personalitzada segons cada client:

  • Una diagnosi participativa per tal de detectar les problemàtiques del centre i el seu clima emocional d’una manera participativa i dissenyar una cultura emocional a mida de l’escola.
  • Formació als representants de la comunitat comunicativa en aspectes de consciència emocional, regulació emocional o competències de vida i benestar, entre d’altres.
  • Transferència. Accions concretes que dirigim a l’alumnat segons el cicle, i proporcionem suport i manteniment als equips impulsors de la tasca.
  • Finalment, una avaluació on mesurem la contribució dels processos d’aprenentatge, la convivència i el civisme, i assessorem al centre en la continuïtat del projecte.

Els resultats d’implantar la cultura emocional a l’escola

Els resultats d’aquest procés d’implantació es tradueixen en uns alumnes emocionalment competents i la seva consegüent millora del rendiment acadèmic, l’adaptació tant escolar com social, les relacions interpersonals i l’empatia, i la satisfacció personal.

Per part del professorat, el benestar emocional permet prevenir l’estrès i la depressió, facilita la gestió emocional pròpia i l’augment de la satisfacció professional i personal. De la mateixa manera, ajuda a millorar el desenvolupament professional i de competències emocionals del seu alumnat.

El clima del centre es transforma en positiu i acollidor, disminueixen els incidents greus i s’aprenen a gestionar de manera positiva els conflictes, facilitant una convivència positiva entre les persones del centre.

El benestar i cultura emocional: les claus per a una convivència positiva

A més de l’àmbit escolar, des de Cultura Emocional Pública, un equip multidisciplinar i professional de dones al servei del benestar emocional, actuem en diferents àmbits com el de les ciutats i municipis, els hospitals o les organitzacions.

Ens adaptem a cada client i a cada necessitat amb un servei totalment personalitzat, per anar superant fases i avançant contínuament durant el projecte fins assolir l’aplicació d’una cultura emocional que permeti conviure d’una manera positiva per a tothom.

Som un equip compromès, que cerca un canvi en les estructures socials per tal de generar una cultura emocional en el conjunt de la societat. Aposta per una millora del benestar emocional a l’escola amb Cultura Emocional Pública i descobreix una nova manera de conviure i relacionar-se!

Abrir chat
Bon dia,
estem aquí per ajudar-te...
--------
Buenos días,
estamos aquí para ayudarte...