https://www.culturaemocionalpublica.com/

Treballem incansablement per un futur millor, un futur més prometedor però sobretot un futur on transversalment s’implanti una política pública interdepartamental que socialitzi l’educació emocional.

Mesures que contribueixin a la promoció de la salut i de benestar emocional i que així esdevinguin determinants en la salut comunitària, el civisme i la convivència.

L’objectiu de Cultura Emocional Pública és contribuir al benestar emocional personal i comunitari per mitjà de la promoció de la salut emocional de tota la ciutadania, socialitzant l’educació emocional i convertint-la així en cultura emocional comunitària i pública.

Hem dissenyat una metodologia que estem testejant des de l’any 2015 sotmesa a avaluació contínua, que treballa en paral·lel solucions a mida personals, comunitàries, institucionals, organitzacionals i solucions estructurals.

  • Capacitació emocional de les agents comunitàries transversals (principalment municipals).
  • Capacitació emocional de les institucions, organitzacions i entitats transversals.
  • Generació d’estratègies comunitàries de socialització de l’educació emocional.
  • Generació de nodes d’educació emocional comunitària distribuïts estratègicament pel territori.
  • Disseny de solucions comunitàries i estructurals en matèria de política pública o política corporativa per a la promoció del benestar emocional.

Però, què és realment la consciència emocional?

La consciència emocional la podríem definir com la competència per prendre consciència i comprendre les pròpies emocions i de les emocions dels altres, incloent l’habilitat per captar i entendre el clima emocional d’un context determinat.

 

 

Els agents comunitaris i comunitàries tenen un paper imprescindible en la societat que vivim i és fonamental treballar la seva emocionalitat i resiliència per afrontar de forma contundent tres competències clau per a aquestes agents de l’canvi, com són:

  • Consciència Emocional.
  • Regulació Emocional.
  • Autonomia emocional.

 

Consciència emocional

Com va dir Daniel Goleman, “Com més oberts estiguem als nostres propis sentiments, millor podrem llegir els de les altres persones”.

És vital identificar les emocions per arribar a comprendre-les originant un canvi de primer ordre.

Així com de disposar de bons hàbits per adonar-nos del que sentim i finalment fem.

Des de Cultura Emocional Pública descrivim la consciència emocional com la competència per prendre consciència i comprendre les pròpies emocions i les emocions de les altres persones (gràcies en part, a l’actitud empàtica), fins i tot també de captar i comprendre el clima emocional d’un context concret .

És important detectar des de quin emoció ens relacionem amb les altres persones o dirigim les nostres accions ja que això ens permet prendre consciència i partir des d’un punt diferent.

El savi Albert Einstein deia que només fent les coses de forma diferent s’obtenen també resultats diferents.

De vegades, sentim emocions múltiples i això ens genera confusió, però és important detectar aquestes confusions, ja que és en aquest instant d’anàlisi i descobriment quan estem prenent consciència del nostre estat ajudant-nos a prendre consciència.

No oblidem que les petites emocions són els grans capitans de les nostres vides i les obeïm sense adonar-nos.
– Van Gohg

 

Regulació emocional


La regulació emocional té relació amb la capacitat de gestionar de manera apropiada i en cada moment les pròpies emocions i els climes emocionals dels contextos en què interactuem.

El nostre entrenament i orientació per a agents comunitaris i comunitàries se sustenten en la creació de bons hàbits per fer front a les emocions desfavorables i les seves adversitats; i recursos per generar benestar propi i col·lectiu.

Sota aquest marc i treballant aquesta competència emocional, discernir i interpretar correctament emoció, cognició i comportament és una tasca imprescindible.

En definitiva, saber afrontar situacions emocionalment difícils o complexes; potenciar les emocions agradables i gestionar les desagradables.

«Treballar les emocions et permet fer molt millor la teva feina i, com a actors del municipi, contribuir a l’benestar emocional dels nostres veïns i veïnes».
Agent comunitària de Breda

 

Autonomia emocional

L’autonomia emocional, és la tercera de les competències que treballem amb els agents comunitaris i comunitàries.

No hi ha distància entre responsabilitat i llibertat. Podries estar preguntant ara què és l’autonomia emocional, oi? és molt fàcil, és el contrari a la dependència emocional.

No hi ha res més bonic i joiós que sentir-se lliure, no creus?

L’autonomia emocional té relació amb la capacitat de la persona d’auto gestionar-se emocionalment: inclou l’autoestima, l’actitud positiva, la responsabilitat, la capacitat per analitzar les normes socials constructivament, el saber demanar ajuda a les altres persones …

Bons hàbits per a estimar-nos més i millor, motivar-nos i mantenir una actitud sempre positiva.
Ja que només així es pot produir un canvi interior, per crear una realitat exterior, sempre a l’uníson.

Posem-nos en marxa…

Abrir chat
Bon dia,
estem aquí per ajudar-te...
--------
Buenos días,
estamos aquí para ayudarte...