https://www.culturaemocionalpublica.com/

Construir/consolidar una organització amb benestar emocional forma part dels propòsits evolutius interns de les organitzacions amb prestigi. Si et fa vibrar la idea… segueix llegint!

La cultura corporativa és clau en el benestar emocional organitzacional.

Com és la cultura corporativa de la teva organització?
Vetlla pel benestar emocional de les persones que hi treballen?
Més encara, el genera?

 

L’evolució de les cultures corporatives cap al benestar emocional real dels i de les seves professionals i equips és una seqüència continuada de canvis, de petits grans passos estratègics i amb sentit.

És important que cadascun dels passos sigui el següent pas natural que l’organització pot sostenir.

Quin és el següent pas natural? Què pot fer la teva organització per esdevenir una organització amb benestar emocional? La resposta pot no ser evident, d’entrada. Pensem-hi…

 

Següent pas natural és aquell que:

  • Té relació directa amb la realitat i l’actualitat de la organització, així, el pas és possible i natural i podem assumir-lo.
  • Respecta la capacitat individual, col·lectiva i estructural; així, el pas a fer no ens esgotarà.
  • Té en compte la trajectòria d’on venim i l’horitzó cap on anem; així, el pas sentit.
  • Afavoreix el propòsit evolutiu de l’organització; així sentim que ens atansem més encara als nostres objectius corporatius.
  • Eleva l’organització, i els seus equips i persones a un nivell superior sense generar estrès significatiu; així el pas ens millora.

Malgrat que el pas natural que podríem fer sigui assumible i tingui sentit, és també natural que ens costi. Per què ens costa tant pensar en fer canvis?

 

Els canvis sovint:

  • S’associen a una pèrdua de control; i perdre el control ens espanta.
  • Ens fan sentir inquietes a les persones implicades (tant a la directiva, com a equips de lideratge i treballadores); i la inquietud ens demana no continuar, i romandre estàtics.
  • Desperten la nostra ansietat per la incertesa de cap on ens duran; i sovint no sabem conviure amb l’ansietat pel futur que està per venir.
  • Són també una oportunitat; i poden engrescar-nos, malgrat la negativitat que ens desperta.

 

La bona notícia és que el proper pas pot ser més fàcil del que arribem a imaginar-nos. Només necessites tenir present una cosa ben senzilla:

Tenir cura de la gestió del canvi i fer-lo d’una manera intel·ligent emocional i econòmicament.

Si cuides la manera com introdueixes els canvis, de seguida trobaràs, a la teva pròpia organització, les early adopters: aquelles persones que, de seguida, s’enamoraran de la teva proposta. I sempre són més dels que t’imagines!

Fes tu el primer moviment. Fes-ho bé i sedueix les persones amb aquest teu primer moviment. La resta et seguirà.

Les “early adopters” ja estan esperant-te! Tu només has de fer el primer pas. Segons les estadístiques, son el 16%. Quan les trobes i les fas visibles, un 34% vindrà a continuació… arrenca així, el vostre següent pas natural.

 

Què t’impedeix, doncs, fer ja el primer pas?

Tot camí comença amb el primer pas.

També el camí de l’èxit organitzacional. La instauració d’una Cultura Emocional Corporativa suposa un camí cap a la cultura del benestar emocional i la felicitat organitzacionals. Implica un canvi estructural poderós i permanent que portarà la teva organització a excel·lir en els resultats, processos i temps d’assoliment d’objectius i propòsits.

I doncs, ja has descobert quin és el següent pas natural per a la teva organització? Et donem una pista:

Ja saps com se senten les persones que hi treballen amb tu i/o per a tu?

 

Per aprofundir més:

Sobre propòsits evolutius, en Frederic Laloux és inspiració.

Abrir chat
Bon dia,
estem aquí per ajudar-te...
--------
Buenos días,
estamos aquí para ayudarte...